Дан ђачке самоуправе у ГПЧЕ - Видин

У Гимназији „Јордан Радичков“ у Видину, уз активно учешће ученика, традиционално је обележен Дан самоуправе 9. маја 2022. године. Током овог дана преузимали су различите улоге – једни су били наставници и подучавали своје другове из разреда, док су други заузимали положаје у администрацији и руководству школе. На пример, Мартин Стефанов из 11.А је био директор, Александра Бојанова из 9.Б разреда је била заменик директора, Велислав Бенков из 11.Б је био секретар, а Раја Малинова из 11.А разреда је била библиотекар.

Хуманитарна акција од срца срцу „За Даницу Јањић“

06.04.2022 Ученички парламент Економско-трговинске школе  организовао је хуманитарну акцију како би се прикупила новчана средства за ученицу врањске Гимназије Даницу Јањић.
Акција је организована у холу школе где је организована продаја божићног жита и бадњака.
У исто време, организован је и хуманитарни фудбалски турнир на којем су учествовали поред наших ученика и ученици из врањске Гимназије. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун фондације Буди хуман за Даницу Јањић. 

Информација са Ђачког парламента при ГПЧЕ – Видин

31.03.2022 У периоду јануар-март 2022. године чланови УП су поново били активни и узели учешће у неким значајним датумима календара празника. На пример, израдом плаката, који су постављени на истакнута места у школи, обележен је Дан ружичасте мајице и Дан љубави – фебруар. Касније су студенти УП-а помогли у прикупљању неопходне одеће и материјала за украјинске избеглице у граду, које су поклонили локалном бугарском Црвеном крсту.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

17.02.2022 Пригодним перформансом у школском дворишту, уз придржавање свих мера заштите, обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Ученици су припремили интересантан програм који су могли да виде и наши  гости – мигранти који су дошли организовано да присуствују овом лепом догађају.

Парламент у Књажевцу учествовао у две мобилности

14.03.2022 Ученички парламент Књажевачке Техничке школе је у претходном периоду поред редовних састанака и тема којима се бавио на нивоу школе учествовао у још једном занимљивом пројекту на тему интеркултуралности. Учествовало је 8 ученика – чланова парламента и 2 наставика – руководилац парламента и стручни сарадник.

ПМПГ- Монтана прославила 23.02.2022. -Дан на розе мајици.

23.02.2022 Савет ученика ПМПГ-Монтана у оквиру Програма превенције насиља у школи покренуо је и промовисао одржавање још једну годину дана 23.02.2022. Дан ружичастих мајица.

Како побољшати своје памћење водећи рачуна о свом здрављу и уму?

У тренутној пандемијској ситуацији, све је важније обратити пажњу на когнитивне процесе, као што је памћење.

Мозак, као један од најважнијих и најзначајнијих органа у људском телу, треба посебну пажњу да би обављао своје функције. Рад пуним капацитетом није дат по природи, већ зависи од напора које улажемо. Правилно функционисање мозга је такође пут ка добром памћењу.

„Важно је рећи хвала, али је важније осећати се захвалним"

10.02.2022 Поводом Светског дана речи "Хвала" у јануару, даме Савета ученика одлучиле су да га обележе на другачији начин - иницијативом "Жене у нашој историји - Хвала!"

Припремљена презентација представљена је у електронском дневнику гимназије и изазвала је велико интересовање целе школске заједнице. Иницијатива је имала за циљ да изразимо нашу захвалност чак и малом делу тог деликатног цвећа у нашој историји, без чије храбрости, милосрђа и генијалности свет и Бугарска не би били онакви какви их познајемо.

Хуманитарна акција за Нађу Митић - Бела Паланка

30.12.2021 Ученички парламент Средње школе „Никета Ремезијански“ Бела Паланка је традиционално, уочи Нове године организовао хуманитарну акцију. Ученици наше школе су још једном показали креативност и хуманост на делу и припремили новогодишње честитке и украсе. Продајна изложба организована је 30.12.2021. године испред Центра за културу у Белој Паланци, а циљ акције био је прикупљање средстава за лечење наше суграђанке, дванаестогодишње Нађе Митић која болује од тешке болести.

Pages

  • Total Visitors: 230823