Областно състезание - Видин

30.04.2019 Ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" на областно ниво се проведе във Видин. В състезанието взеха участие отбори от седем училища в област Видин.

Победители в състезанието са учениците от  ПМГ "Екзарх Антим Първи"- Видин, на второ място е отборът на СУ "Свeти Свети Кирил и Методий" Видин. На трето място се класираха учениците от  СУ "В Левски" град Кула. Победителите получиха  медали, купи и грамоти.

Инспектор Владимир Иванов в регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин сподели добрите си впечатления от подготовката на всички участници, които показаха много добри теоретични и практически знания. Състезателите преминаха през няколко пункта, в които показваха на практика наученото в училище и извънкласните дейности. Като казуси при оказване на долекарска помощ, действия при промишлени аварии, при радиация, наводнение, пожар, замърсяване на хранителни продукти. Участниците бяха категорични, че наученото ще им помогне и в бъдеще.

  • Site Counter:595,019