Hazarde ce pot afecta comunitatea Negoi

                    Omul traieste permanent intr-un mediu in care este expus unei mari diversitati de situatii mai mult sau mai putin periculoase generate de numerosi factori. Manifestarile extreme ale fenomenelor naturale cum sunt cutremurele puternice, furtunile, inundatiile, la care se adauga accidentele tehnologice si situatiile conflictuale, pot sa aiba influenta directa asupra vietii fiecarei persoane si asupra societatii in ansamblu.

                    Numai cunoasterea precisa a acestor fenomene, numite hazarde, permite luarea celor mai adecvate masuri atat pentru atenuarea efctelor, cat si pentru reconstructia regiunilor afectate.

Astfel, hazardul este un eveniment amenintator si reprezinta probabilitatea de aparitie, intr-o anumita perioada, a unui fenomen potential daunator pentru om, pentru bunurile produse de acesta si pentru mediul inconjurator.

Avand in vedere asezarea geografica a localitatii Negoi in Campia centrala a Olteniei, in Lunca Dunarii, acesta este expusa unor fenomene naturale destul de variate ce pot fi clasificate in categoria hazardelor. Astfel putem vorbi pe raza comunei Negoi despre potențiale hazarde climatice precum seceta, fulgere si tunete, grindina, ceata, dar si hazarde hidrologice precum inundatiile.

CLASIFICAREA HAZARDELOR

1.in functie de geneza

-naturale: exogene, endogene

-antropogene

2.in functie de durata de manifestare

-rapide

-lente

3.in functie de suprafata afectata

-globale sistemice

-globale cu efecte regionale

-regionale

-locale si punctuale

4.in functie de marimea efectelor

-hazarde cu efecte reduse

-hazarde cu efecte severe

-dezastre (catastrofe)

  • Site Counter:599,020