MEMORII DESPRE DEZASTRE

Explorati ce dezastre (naturale sau provocate de om) au avut loc in comunitatea dumneavoastra. Descrieti-le si ilustrati-le cu fotografii sau desene.

SCOALA PROFESIONALA VALEA STANCIULUI

Incendiu la o biserică din Valea Stanciului (Gazeta de Sud  - 3 iulie 2016)

“Un lăcaș de cult din comuna Valea Stanciului a fost cuprins de flăcări în cursul zilei de sâmbătă. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompiei Segarcea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Gărzii II de Intervenţie Bechet şi grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al Judeţului Dolj. După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze incendiul.În urma acestuia a ars acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.”

a În acest sens, amintim  câteva dintre aceste incidente care au avut loc pe raza comunei.

             “Un tânăr de 18 ani s-a izbit cu mașina de un gard de beton, la Sadova. În data de 18.06.2017 un șofer în vârstă de 18 ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul şi a lovit un gard din beton și o bancă pe care se afla o bătrână, în comuna Sadova. Evenimentul rutier a fost sesizat lucrătorilor Poliţiei orașului Bechet în jurul orei 17:15. La faţa locului, echipa operativă a stabilit, în urma primelor cercetări, faptul că în timp ce Adrian Burada, de 18 de ani, din localitate, conducea un autoturism Opel,pe fondul neadaptării vitezei la un carosabil umed şi a lipsei experienţei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un gard din beton și o bancă. “

Inundatiile sunt procese de scurgere, in lungul albiilor raurilor, a unor cantitati mari de apa, care depasesc malurile naturale sau digurile si se revarsa in lunci, ocupand suprafete intinse de terenuri folosite de om.

         Astfel anul 2006 a fost pentru comunitatea oamenilor din Negoi unul devastator avand in vedere inundatiile ce s-au produs in lunile aprilie- mai cand apele Dunarii s-au revarsat si au inundat lunca si localitatile din vecinatate.

Pagini

  • Site Counter:587,243