За проекта

Основна цел:
Чрез трансгранично консолидиране на ресурси, изграждане на капацитет и публично-частно партньорство да се постигане по-висока ефективност на социалните услуги за хората от българо-румънската гранична зона, изложени на риск от бедност или социално изключване.

20 ноември, Световен ден на детето

01.11.2021 На 20 ноември, за да отбележим приемането на Конвенцията за правата на детето, отбелязваме Световния ден на детето.
На 14 декември 1954 г. Общото събрание на ООН призова страните по света (Резолюция 836, IX) да организират, започвайки от 1956 г., ежегодно събитие - Всеобщ ден на детето, ден, посветен на децата по света, ден, през който децките правата се насърчават и отбелязват. Пет години по-късно, на 20 ноември 1959 г., Общото събрание на ООН приема Декларацията за правата на детето, която определя правата на детето на закрила, образование, здравеопазване, подслон и пълноценно хранене. На същата дата, през 1989 г., Общото събрание на ООН прие Конвенцията за правата на детето.

Социални петъци

13.05.2021 В продължение на традицията на Социалните петъци, в които през миналата година дискутирахме социалната политика по Закона за социалните услуги, продължаваме новата поредица от срещи, посветени на темата за партньорството при предоставянето на социалните услуги.

Предстояща среща: 14.05.2021 г. от 14:00 ч. до 16:00 ч.

За участие регистрирайте се на следния линк - https://forms.gle/bAxcN7GCWnY5GEex7

Онлайн курсове по артерапия

09.03.2021. Надявам се в програмата по-долу да откриете събитие, което ще ви подкрепи и да се срещнем скоро - на живо или виртуално.

17 март: Арттерапия за деца със специални потребности. Обучителен онлайн курс с водещи Елица Великова и доц. д-р Александра Иванова

Предлагат се 5 часа обучение , което включва моторни и развиващи въображението техники, упражнения за подобряване на концентрацията, за диагностика и подкрепа при хиперактивност и други състояния, затрудняващи нормалната интеграция на децата със специални потребности в училищната среда.

Прочетете повече тук: Арттерапия за деца със СОП

От 18 март: Лекуване на вътрешното дете с арттерапия - 10-седмичен онлайн курс

Веднъж седмично, от 19:00 до 20.30 часа + задачи за самостоятелна практика

18 март, 25 март, 1 април, 8 април, 15 април, 22 април, 29 април, 6 май, 13 май, 20 май

10 седмици арттерапия - online курс за лекуване на вътрешното дете. Процес за свързване с ресурси, възстановяване от травми и развиване на личния ни потенциал

За хора, които вече са изкарали този курс самостоятелно, може да се запишете на половин цена и да изкарате курса наново в този формат. Има допълнителна подкрепа за процеса ви и още един пласт на дълбочина, добавен от общата работа, живото водене и предишния ви опит.

Пълна информация прочетете тук: Лекуване на вътрешното дете с арттерапия - онлайн курс

Страници