За проекта

Основна цел:
Чрез трансгранично консолидиране на ресурси, изграждане на капацитет и публично-частно партньорство да се постигане по-висока ефективност на социалните услуги за хората от българо-румънската гранична зона, изложени на риск от бедност или социално изключване.

Социални петъци

13.05.2021 В продължение на традицията на Социалните петъци, в които през миналата година дискутирахме социалната политика по Закона за социалните услуги, продължаваме новата поредица от срещи, посветени на темата за партньорството при предоставянето на социалните услуги.

Предстояща среща: 14.05.2021 г. от 14:00 ч. до 16:00 ч.

За участие регистрирайте се на следния линк - https://forms.gle/bAxcN7GCWnY5GEex7

Онлайн курсове по артерапия

09.03.2021. Надявам се в програмата по-долу да откриете събитие, което ще ви подкрепи и да се срещнем скоро - на живо или виртуално.

17 март: Арттерапия за деца със специални потребности. Обучителен онлайн курс с водещи Елица Великова и доц. д-р Александра Иванова

Предлагат се 5 часа обучение , което включва моторни и развиващи въображението техники, упражнения за подобряване на концентрацията, за диагностика и подкрепа при хиперактивност и други състояния, затрудняващи нормалната интеграция на децата със специални потребности в училищната среда.

Прочетете повече тук: Арттерапия за деца със СОП

От 18 март: Лекуване на вътрешното дете с арттерапия - 10-седмичен онлайн курс

Веднъж седмично, от 19:00 до 20.30 часа + задачи за самостоятелна практика

18 март, 25 март, 1 април, 8 април, 15 април, 22 април, 29 април, 6 май, 13 май, 20 май

10 седмици арттерапия - online курс за лекуване на вътрешното дете. Процес за свързване с ресурси, възстановяване от травми и развиване на личния ни потенциал

За хора, които вече са изкарали този курс самостоятелно, може да се запишете на половин цена и да изкарате курса наново в този формат. Има допълнителна подкрепа за процеса ви и още един пласт на дълбочина, добавен от общата работа, живото водене и предишния ви опит.

Пълна информация прочетете тук: Лекуване на вътрешното дете с арттерапия - онлайн курс

Покана за семинар

15.02.2021  Каним ви на семинар „Практически аспекти при прилагането на Закон за социалните услуги в сила от 01.07.2020. Предизвикателства пред процеса по деинституционализация на хората с увреждания и възрастните хора.Правилник за прилагане на Закона за социалните услуги в сила от 17.11.2020 г."
Лектор:НИКОЛИНА ИВАНОВА. Магистър социален педагог с допълнителна квалификация "Управление на социални услуги за деца и семейства"
Крайна цена за присъствено обучение: 395 лв. Крайна цена за дистанционно обучение: 125 лв. (Обучението ще се излъчва на живо в платформа за видео споделяне)
Програма и талон за регистрация ще намерите ТУК

Страници