Submission #22

Submission information
Submitted by fyc
вторник, September 26, 2017 - 15:36
89.253.176.205
ДАННИ ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА/ИНСТИТУЦИЯТА
Моля, попълнете формата изчерпателно, без да влизате в излишни подробности.
Консултативен съвет за младежка политика - Перник
България
неформална организация към Община Перник
гр. Перник пл. Кракра 1, Младежки дом ет. 2
076/684 231
ksmp.pernik@gmail.com
www.ksmp-pernik.com/
ОПИСАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА ИЛИ ПРОЕКТА
Кампания "Не на насилието"
Да се обърне общественото внимание към проблема с агресията и насилието сред младите хора
младежи, греждани, медии
гр. Перник
Мирното шествие на младежи срещу агресията се проведе в центъра на Перник. То бе инициирано от Консултативния съвет за младежка политика, в който участват повече от 15 пернишки неправителствени младежки организации.

С хартиени пистолети и плакати "Перничани, да кажем заедно НЕ на агресията" младежите преминаха през оживената улица Търговска, пред пощата и стигна до Двореца на културата. Нито един от зяпачите обаче не се присъедини към шествието.

Младежите спряха пред Двореца на културата, където бяха посрещнати и поздравени от кмета Росица Янакиева и зам.-кмета Иван Джегалски.

„През последните месеци обществото ни стана свидетел на много насилие и убийства. Ние мислим, че ще ни помогнат добротворството, зачитането на мнението и уважаването живота на другите, раздаване на любов. Нека бъдем по - положително настроени към тези около нас. Притеснени сме за нашето бъдеще. Разтревожени сме за нашето бъдеще. Изплашени сме за нашето бъдеще", заявиха в обръщение към събралото се множество младежите.

"Ние, младежите на Перник призоваваме местната власт да бъде безкомпромисна и да вземе необходимите мерки да спре агресията. А към всички вас - нашите връстници ви призоваваме - нека бъдем по-добри и по-човечни. Да уважаваме връстниците си и да живеем заедно, ръка за ръка, в един по-добър град", настояха още перничани.

След като символично запалиха хартиените оръжия, перничани почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите на насилието сред младежите.
Прието обръщение до гражданите на Перник по отношение на проблема с насилието.
Обърнато обществено и медийно внимание към проблема.
1270322287_agresiya.doc