Submission #51

Submission information
Submitted by mod-rs
Friday, November 17, 2017 - 13:03
178.149.77.177
ОБРАЗАЦ ЗА ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОМЛАДИНСКЕ СТРУКТУРЕ
Молимо вас да попуните образац у потпуности, без уласка у сувишне детаље.
ПОДАЦИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
Центар за унапређење друштвене свести – Супер грађанин
Србија
удружење грађана
Зетска 6/47, 18000 Ниш, Србија
+381 18 428 75 93
info@supergradjanin.org.rs
www.supergradjanin.org.rs
ПРОФИЛ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
“Центар за унапређење друштвене свести - Супер грађанин” је удружење грађана из Ниша основано у новембру 2012. године на иницијативу дугогодишњих медијских радника. Убрзо након оснивања, у децембру 2012. године покренута је интернет радио станица цивилног сектора „Супер радио“ која прати циљеве и активности Удружења, али и константна медијска подршка готово свим организацијама цивилног друштва у спровођењу њихових активности на територији града Ниша, али и организацијама из земље и региона.
Често измештамо студио “Супер радија” на места у граду на којима се неким важним поводом окупљају младе Нишлијке и Нишлије. „Супер радио“ и „Супер грађанин“ су управо најпрепознатљивији по овом виду подршке локалних иницијатива младих, које имају за циљ решавање одређених проблема у друштву или локалној заједници, културни или хумани карактер.
“Супер грађанин” је невладина, политички независна и непрофитабилна организација са следеће дефинисаним областима остваривања циљева: брига о младима и јачање капацитета младих за преузимање активне улоге у друштву, европске интеграције, поштовања људских и мањинских права, медији, активно учествовање у друштву, волонтеризам, социјална и правна заштита, заштита особа са инвалидитетом, инклузија, образовање, наука, култура, унапређење животне средине.
Наша мисија је да кроз конкретне активности, користећи вештине наших професија покренемо људе, најпре на размишљање, а затим и на конкретне акције, како бисмо допринели стварању активне друштвене заједнице.
/
Млади људи су циљна група наших пројеката, пројаката на којима смо партнери и пројеката које подржавамо и промовишемо кроз свој програм и програм свог радија.
Удружење окупља друштвено ангажоване особе, претежно млађе од 30 година.
Локални, национални, регионални и интернационални ниво.
Активисти организације.
Назив пројекта: “(Re)connecting a region”
Година: децембар 2016. године – мај 2017. године
Тема: Продукт овог пројекта је омладинска радијска емисија под називом “Zenica-Niš calling ” коју радимо у сарадњи са организацијом “Наша дјеца” (Радио Актив) из Зенице (БиХ). Повезујући два радија и организације цивилног сектора, два града и две земље, млади људи из Ниша и Зенице, радили су на радијској емисији која се тиче младих, омладинске политике и омладинског активизма у Србији и БиХ, односно у Нишу и Зеници.
Вредност пројекта: 3.000,00 CHF
Донатор: Пројекат „(Re)connecting a region vol. 2” реализује се уз финансијску подршку омладинског програма Источне ЕвропеШвајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC) који спроводи Швајцарски национални савет (SAJV) у складу са мандатним споразумом.

Назив пројекта: “Мултимедијални изазов”
Година: 2016. године
Тема: Пројекат “Мултимедијални изазов” имао је за циљ да повећамо уметнички садржај у локалној заједници и да окупи уметнике из различитих области уметности који су током пет догађаја одговарали на различите теме. На овај начин смо омогућили младим уметницима да на квалитетан начин проведу своје слободно време, да се друже и повезују са уметницима из истих или других области уметности, да раде на заједничким пројектима и да Нишлије уживају у уметности коју су на лицу места стварали њихови суграђани.
Вредност пројекта: 169.000,00 РСД
Донатор: Град Ниш
Фотографије и документи:
https://www.youtube.com/watch?v=tHJXGXZ9CAM&t=133s
https://www.youtube.com/watch?v=g6jDYFSdVXw&t=4824s
https://www.facebook.com/multimedijalni.izazov/

Назив пројекта: “Поруке пријатељства за моје вршњаке у недаћи”
Година: 2016. године
Тема: Пројекат у оквиру кога је је организована представа о вредности пријатељства за нишке малишане, за коју су улазнице биле поруке које су слали својим вршњацима у Прихватном центру у Прешеву. Циљ пројекта је био да се 200 нишких малишана подстакне на хуманост и саосећење према својим вршњацима који се у овом тренутку налазе у недаћи. Ранчеве са порукама, слаткишима и део средстава који су им потребни на путу, поделили смо малишанима у Прихатном центру у Прешеву.
Вредност пројекта: 2.076,00 евра
Донатор: “Shuler Helfen Leben”
Фотографије и документи: https://www.youtube.com/watch?v=58o-fWbeink
Придружена чланица НАПОР-а.