Submission #7

Submission information
Submitted by mod-rs
Monday, August 7, 2017 - 14:00
77.46.202.166
ОБРАЗАЦ ЗА ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОМЛАДИНСКЕ СТРУКТУРЕ
Молимо вас да попуните образац у потпуности, без уласка у сувишне детаље.
ПОДАЦИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
Денизен – Центар за грађански активизам
Србија
удружење грађана
Омладинска 59, 18360 Сврљиг, Србија
+381 (0) 18 824211
denizen@ptt.rs
www.denizen.org.rs
ПРОФИЛ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
Мисија удружења је развијање локалне заједнице подстицањем грађанског активизма. Циљеви обухватају унапређивање и развој цивилног друштва, заштиту животне средине, неформално образовање и едукацију грађана, посебно деце и младих о значају људских права и слобода и тежњу ка већој свеобухватној писмености грађана, организовање активности и волонтерских акција усмерених ка решавању проблема младих, побољшању живота социјално угрожених и маргинализованих група, као и јавно залагање за промену навика у погледу коришћења и очувања природних ресурса.
Неформално образовање младих и деце, локалне акције, побољшавање полаожаја социјално угрожених и маргинализованих група.
Млади, деца, рањиве групе, грађани у локалној заједници.
Локал, југоисточна Србија
Запослени по уговору: 4; волонтери: 15
Пројекат „Академија за младе социјалне предузетнике“ реализован у пероду 27. јун 2006 - 15. децембар 2006. Најзначајнији резултати су: 42 студента из Србије, Косова и Црне Горе су прошли обуку о социјалном предузетништву и учествовали у седмодневној размени код пољских организација које у својим оквирима имају социјално предузеће.Одржани су тродневни тренинзи за тренере у Белој Цркви за 16 учесника из Србије и у Призрену за 16 учесника са Косова. Укупан буџет пројекта био је 93,500 еура. Најзначајнији донатори су Министарство иностраних послова Републике Пољске и Канадска међународна развојна агенција (CIDA).

„Развој руралног образовања“ је пројекат реализован у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Бугарска у периоду октобар 2009-септембар 2010. Најзначајнији резултати птојекта укључују да је 20 младих похађало тренинг о организовању локалних акција у руралним срединама, да је спроведено је 8 локалних акција за младе које су за циљ имале развијање социјалних вештина младих и одржавање 12 четвородневних радионица у руралним срединама југоисточне Србије, са темама које су бирали млади из локалне заједнице у којима је учествовало 146 учесника. Истовремено, 24 наставника из основних школа је обучено за реализацију програма за развој социјалне одговорности и организовано је 6 вишедневних радионица уз учешће 126 ученика основношколског узраста.
Мрежа организација за децу Србије – МОДС.

Оснивачи смо и активан члан мреже „Школа ПЛУС“ у источној и југоисточној Европи, под вођством МТО из Пољске са тренутно 58 чланова. У оквиру мреже реализујемо едукативне програме „Јавна достигнућа“ (Public Achievement) за развој социјалне одговорности код деце и младих, „Улично право“ (Street Law) којим млади стичу искуство у организовању акција за промоцију људских права, посебно права деце, и „Село“ (Village), којим ученици основношколског узраста, кроз прављење макете села, стичу основне вештине демократије, управљања и начинима функционисања локалних заједница.