Submission #14

Submission information
Submitted by mod-rs
Wednesday, November 8, 2017 - 12:59
178.220.128.100
ОБРАЗАЦ ЗА ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОМЛАДИНСКЕ СТРУКТУРЕ
Молимо вас да попуните образац у потпуности, без уласка у сувишне детаље.
ПОДАЦИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
Удружење Слободан омладински центар
Бугарска
удружење, невладина организација
Видин 3700, Бугарска, ул. Академик Стефан Младенов 11
+359 94601983
info@fyc-vidin.org
fyc-vidin.org
ПРОФИЛ ОРГАНИЗАЦИЈЕ/ИНСТИТУЦИЈЕ
Помоћ личном развоју младих у слободне грађане демократског друштва кроз њихово укључивање у образовне програме и друштвено користне активности.
Oмладинско лидерство и волонтеризам, омладинске политике, друштвене активности за децу и младе, образовање, антидискриминација, обука о заштити од сиромаштва и болести.
деца и млади, родитељи, наставници, власти.
Eврорегион укључујући СЗ Бугарску, Југозападну Олтенија (Румунија) и Источну Србију.
9 стално запослених, 7 волонтера.
Центар за рад са децом са улице – социјална услуга у друштву, државно делегирана активност која је базирана на ромски квартал Видина, годишњи буџет 100,000.00 лева, која се реализује од 2010 године.
Бугарско – српска мрежа иновативног образовања од 2013 до 2014 године, са укупним буџетом од 93,583.00 евра, која је финансирана из програма ИПА Бугарска – Србија. Циљ пројекта је био; консолидација мотивисаних стручњака образовног система двеју страна, са циљем да се изгради одржива прекогранична мрежа; Изградња повољне средине за развој средњег образовања кроз сарадњу и размену добрих пракси и иновација из области обука и образовања; Промоција размене и јачања контаката, као и структура у образовању између стручњака двеју страна.
FASP (Програм подршке породичног учешћа) – 2014, буџет пројекта је 42,401.00 CHF а подржала га је Бугарско – Швајцарски програм за сарадњу. Циљеви пројекта су били: Изградња, одобравање и распрострањивање холистичног, флексибилног и одрживог програма активне подршке породицама деце са улице са базом приступа тимском раду у случајевима и теренском раду; Развој капацитета грађанског сектора као носиоца социјалних услуга за циљне групе са потешкоћама и развој културе сарадње код стручњака и институција (државних и јавних).
Дунавски Еврорегионални Грађански Форум - конзорцијум румунских, српских и бугарских НВО.