Живот по време на пандемия

Ученическият съвет на ППМГ Акад. проф. д-р Асен Златаров – Ботевград проведе дискусия на тема: “Какво ни учи животът по време на карантина"? Тази ситуация е рай за хората с богата фантазия, наивно мислене и конспиративни подозрения. В момента просто на всеки му е изгодно да вижда това, в което вярва и да го пропагандира на останалите. Малко хора имат времето и желанието да сверяват източници и да проверяват истинността на конкретни твърдения. За сметка на това някои уверено живеят със самомнението на последна инстанция и подценяват заплахата от коронавируса, определяйки я като „манипулация“ и „медийна истерия“.

Учениците дискутирираха отношението си към разнопосочните послания , които всекидневно се отправяха към нас от официалните здравни власти и многобройните медии и Интернет. А във философски и психологически аспект пандемията успя ли да накара човечеството да се завърне към изконните човешки ценности - да открием колко важно е семейството и любовта и грижата към ближния ? И какво ни дава сили във време на несигурност и изолация - самоизолацията тест ли е за силата и устойчивостта на личността ?

Особен интерес предизвика темата справи ли се дистанционното обучение със създалата се криза и благодарение на принудителния престой вкъщи научихме ли нещо повече. Ученичката Иванина Иванова от десети клас, която мечтае в бъдеще да се посвети на журналистическото поприще, прочете своето есе и предизвика и другите ученици да споделят свои мисли, мнения и разсъждения по темата в кратки есета, като най-добрите да бъдат отличени.

Прикачен файлРазмер
Файл statiya_na_ivanina.docx17.34 KB
  • Total Visitors: 231255