Живот у доба пандемије

Савет ученика ППМГ Академик Професор др Асен Златаров - Ботевград одржао дискусију на тему „Чему нас учи живот у карантину“? Ова ситуација је рај за људе који имају богату машту, наивно размишљање и верују у теорије завере. За свакога је корисно да схвати у шта верује и да то веровање пропагира другима. Мало је људи који имају времена и жеље да провере изворе и истинитост конкретних изјава. С друге стране, неки живе самоуверено са ароганцијом у крајњем уточишту и потцењују претњу од корона вируса, дефинишући је као "манипулацију" и "медијску хистерију".

Ученици су разговарали о свом ставу према различитим порукама које су нам свакодневно слале званичне здравствене службе и бројни медији и Интернет. И у филозофском и психолошком погледу, да ли је пандемија успела да врати човечанство првобитним људским вредностима - да открије колико су важни породица, љубав и брига за друге? А шта нам даје снагу у доба несигурности и изолације - да ли је самоизолација тест снаге и отпорности?

Посебно нас је занимала тема да ли се концепт учења на даљину носио са кризом и да ли смо научили нешто више захваљујући принудном боравку код куће. Ученица десетог разреда Иванина Иванова, која сања да се у будућности посвети новинарству, прочитала је свој есеј и изазвала остале ученике да у својим кратким есејима размењују своја размишљања, мисли и ставове о овој теми, при чему су награђени најбољи.

AttachmentВеличина
File statiya_na_ivanina.docx17.34 килобајта
  • Total Visitors: 231267