ФЛХС Видин представља: Нина Добрев

Већина љубитеља филма је вероватно чула за канадску глумицу Нину Добрев, али вероватно само неколицина зна да има бугарско порекло. Нина или Николина Каменова Добрева рођена је 9. јануара 1989. у Софији, главном граду Бугарске. Са две године преселила се са породицом у Торонто. Нина је похађала јавну школу Ј. Б. Тирел где је започела часове балета и џеза и такмичила се у ритмичкој гимнастици. Касније је студирала на Wexford Collegiate School for the Arts и на Универзитету Рајерсон у Торонту, на департману за социологију, иако јој је 2008. године каријера глуме онемогућила да дипломира. Добрев је учила глуму у Армстронг студију у Торонту.

Добрева је започела каријеру као модел и учешћем у рекламама. Затим је кренула на аудиције за различите улоге у филму и на телевизији. Нина се појавила у неколико филмова и музичких спотова. Једна од њених главних улога је у натприродној драмској серији Вампирски дневници, где је играла главну улогу Елене Гилберт. Бугарска девојка трострука је добитница награде Teen Choice Awards.

Нина је такође позната по љубави према животињама и добротворним установама за које се залаже. Охрабрује усвајање кућних љубимаца и даје пример својим псом који је спасила из склоништа. Њен последњи циљ за који се залагала је био позив њеним пратиоцима да донирају и помажу пожаре у Аустралији који су се догодили јануара 2020. године.

Нина Добрев је непомирљива и потпуно концентрисана на своју каријеру. У неколико видеа можемо је чути како говори бугарски и каже да је поносна што је одавде. А и ми можемо рећи да смо поносни на нашу холивудску звезду.

  • Total Visitors: 180346