Centrul de zi pentru copii cu dizabilități

provider:
Municipalitatea Vidin
Tipul structurii :
Social service provided in the community
Cod postal: 3700 ::: Vidin ::: County: Vidin
Strada/numar:
1, Bononia Str.
Numar telefon: +359(0)94/ 601-677 ::: Fax:
Telefon mobil:
Е-поща: ::: Web-site :
Misiunea si scopul structurii sociale/obiective generale :
Obiectivele centrului sunt: - crearea de oportunități de maximizare a abilităților individuale fizice, mentale și creative ale copiilor. - crearea de oportunități pentru integrarea în societate a copiilor cu dizabilități, boli cronice și a familiilor acestora, prevenirea abandonului școalar.
Grup/Grupuri tinta:

Copiii cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, din localitaea Vidin și din regiune. Centrul include copiii cu dizabilități fizice, dizabilități mentale, tulburări senzoriale, boli respiratorii cronice și recurente, boli cardiovasculare.

Capacitate:
20
Scurta descriere :

Servicii oferite: asigurarea îngrijirii pentru satisfacerea nevoilor lor individuale - sănătate, educație, reabilitare, recreere, activități creative, culturale etc. - consiliere și sprijin familial, servicii medicale, alfabetizare pentru copii, instruire pentru dezvoltarea abilităților parentale etc., kinetoterapie pe oră, reabilitare și fizioterapie,

interacționarea cu părinții și asistarea acestora în redactarea documentelor, furnizarea de informații părinților și organizarea de întâlniri cu diverși specialiști care se ocupă de copiii cu dizabilități.

Se pregătește un program fizioterapeutic individualizat, se instituie un scop terapeutic și se stabilesc sarcini specific.

Se acordă asistență psihologică specializată: efectuarea de observații asupra comportamentului copilului, efectuarea testelor psihologice în funcție de vârsta copilului,  teste de inteligență în funcție de vârsta copilului, determinarea temperamentului și caracterului copilului, determinarea psihoterapiei adecvate pentru copil / stabilirea scopului și durate, furnizarea de indicații și instrucțiuni pentru munca într-un mediu familial, întâlniri cu părinții, familiarizarea cu metodele de lucru cu copilul, clarificarea limbajului accesibil pentru problema copilului.

Se acordă îngrijire medicală specializată: tratament de întreținere cu medicamentație.

Metode și mijloace de kinetoterapie: kinetoterapie reflexă / mișcare reflexă prin terapia Voita, masaj pasiv / curativ, întindere, electrostimulare; gimnastica activa cu aparatură, mecanoterapie (terapie pozițională).

Местоположение:
  • Site Counter:221,745
  • Registered Users:18
  • Unregistered Users:0
  • Since:12 Feb 2017
  • Visitors:
    • Today:148