CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂŢI - Drobeta - Turnu Severin

provider:
DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI MEHEDINTI
Tipul structurii :
Social service provided in the community
Cod postal: 0 ::: Drobeta-Turnu Severin ::: County: Mehedinti
Strada/numar:
MIHAI VITEAZU NR. 4-6
Numar telefon: 0252.321.710 ::: Fax:
Telefon mobil:
Е-поща: complexserviciisociale@yahoo.com ::: Web-site :
Misiunea si scopul structurii sociale/obiective generale :
Centre rezidențiale (centre cu cazare) Alte informații privind serviciul social:   Furnizarea sau asigurarea accesului copiilor, pe o perioada determinata la gazduire, ingrijire, educatie si pregatire in vederea reintegrarii sau integrarii familiale si socio – profesionale.              Obiectivele Centrului sunt:  promovarea dreptului copilului de a creste in mediul sau familial, asigurandu-i in timpul zilei servicii de ingrijire, educatie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, etc si sprijina familia sa isi exercite drepturile parintesti; reducerea numarului de copii institutionalizati prin integrarea/reintegrarea copilului in familia biologica sau extinsa.
Grup/Grupuri tinta:
  • Beneficiarii serviciului sunt copii cu dizabilitati, separati temporar sau definitiv de parintii lor ca urmare a stabilirii, in conditiile legii a masurii plasamentului.
Capacitate:
48 locuri
Scurta descriere :

Centrul ofera urmatoarele servicii: - gazduire, hrana si ingrijire pentru copiii cu dizabilitati; - asistenta medicala si ingrijire; - program educational adecvat varstei, nevoilor, potentialului de dezvoltare, tipului si gradului de handicap, precum si particularitatile copilului; - asigura securitatea copiilor; - educatie informala si nonformala a copiilor cu dizabilitati in vederea asimilarii cunostintelor si a deprinderilor de viata independenta; - climat favorabil dezvoltarii personalitatii copiilor cu dizabilitati; - asigura copiilor cu dizabilitati oportunitati de petrecere a timpului liber, de recreere si socializare care contribuie la dezvoltarea fizica cognitiva, sociala si emotionala a acestora; - programe de recuperare complexe adaptate nevoilor individuale ale copilului. - contribuie la realizarea obiectivelor cuprinse in Programul Personalizat de Interventie.

Centrul functioneaza intr-o cladire  cu parter si etaj. Acesta este oganizat pe 4 module doua module se afla la parter si 2 module la etaj. Fiecare modul este format din 3 dormitoare cu 4 locuri si o camera de zi. De asemenea pe fiecare palier este si o sala de mese in care copii de pe un etaj servesc masa. Centrul dispune de spatii administrative: birouri, bloc alimentar, spalatorie, etc. 

 

Местоположение:
  • Site Counter:220,002
  • Registered Users:18
  • Unregistered Users:0
  • Since:12 Feb 2017
  • Visitors:
    • Today:920