СУ “Св. св. Кирил_и Методий“ - Видин

Адрес: 3700 Видин, ул.“Горазд“ № 23

Телефони: 094/606 157, 094/600 621

e-mail: sou6_vd@abv.bg 

https://www.facebook.com/sou6.vd

www.kirilimetodii.com

СУ “Св.св. Кирил и Методий“- Видин, е училище с богати традиции. Създадено през далечната 1885 година като скромно начално училище, то преминава през различни етапи от своето развитие, за да се утвърди като едно от авторитетните и водещи учебни заведения в областта.

През 1985 година училището разтваря врати за изявени ученици в областта на изобразителното изкуство. През 1989 г. се открива и музикална паралелка, а през 1993г. са приети и първите възпитаници на профил хореография. През всичкото това време в училището работят висококвалифицирани, всеотдайни и ерудирани учители, които със стремежа си към усъвършенстване го превръщат в базово.

Младите таланти на училището имат над 80 участия годишно. Традиционни са са коледният  и пролетният концерти, както и концертът за патронния празник на училището на 11 май. Организират се изложби на учениците от художествените паралелки, посветени на различни годишнини и празници.

Учениците от профил музика могат да изучават всички видове класически инструменти, народни инструменти, както и народно и школувано пеене.

В училището периодично се издава вестник “6-тото“, в който намират място най- добрите ученически изяви.

Особено внимание заслужават духовият оркестър и мажоретен състав.Те не са само наша гордост, но и една от емблемите на града.

Увеличава се участието ни в проекти. Те създават възможности за обогатяване на познанията, за развиване на контактите и за по- голямо самочувствие на учениците, които достойно представят българската култура в Европа.

Всяка изява на учениците протича на изключително високо ниво. На сцената си дават среща съвършенството и изяществото, превъплътени в песни, музика и танци.това е едно своеобразно послание към бъдещето, в което сме се устремили с жар и ентусиазъм и с вяра, че творческият екип в училището ще продължи все така всеотдайно да развива и усъвършенства заложбите на младите хора с богата душевност, способни да се ориентират в съвременността и да отговорят на предизвикателствата на динамичното време, в което живеем.

 

ДОБРОВОЛЧЕСКИ КЛУБОВЕ

Доброволчески отряд "Спасител 6" с ръководител Венера Младенова и доброволчески отряд "Доброволец 6" с ръководител Александър Петров.

    

  • Site Counter:528,599