Youth Ride у Србији

У периоду од 05. до 09. јуна 2017. године Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб организоваће серију јавних дискусија "Youth Ride" у оквиру пројекта "Youth Riders" / "Млади јахачи".

Циљ јавних дискусија је представљање кључних резултата из најновијег истраживања на тему омладинских политика и учешћа младих у пограничном региону у Србији и Бугарској и презентовање индикатора омладинске политике развијених од стране Европског Омладинског Форума. Поред тога, биће промовисана онлајн платформа "Виртуална заједница примера добрих пракси" (VCoP) са базом омладинских организација из српско-бугарског пограничног региона.

Фокус ће бити на покретању конструктивног структурног дијалога између доносиоца одлука и омладинских оргаизација, односно младих на локалном нивоу и разматрању препорука за унапређење тренутног стања у локалном омладинском сектору и омладинској политици у српско-бугарском пограничном региону.

Распоред одржавања јавних дискусија у Србији по градовима:

Датум Град Време Место
05.06.2017. Бор 11:00

Велика сала Скупштине општине Бор (Моше Пијаде број 3)

06.06.2017. Зајечар 13:00 Омладински центар (7. септембра број 2)
07.06.2017. Ниш 13:00

ЕУ инфо кутак (Вожда Карађорђа број 5)

08.06.2017. Пирот 12:00 Омладински културни центар, Спортска дворана "Кеј" (Таковска бб)
09.06.2017. Врање 13:00 Амерички кутак (Лоле Рибара бб)

Напомене: Број места је ограничен. Молимо вас да своје учешће на скупу пријавите на мејл otvoreniklub@gmail.com или путем телефона на број +381 (0) 18 523 422, најкасније до петка, 02. јуна 2017. године. Агенда ће бити достављена након пријаве. За време дискусије биће обезбеђен превод са српског на бугарски језик и обратно.

"Youth Ride" је кампања подизања свести коју реализује група младих активиста из Србије и Бугарске, зтв. "Youth Rider-и". У претходном периоду реализована је серија од 5 једнодневних јавних дискусија у бугарском пограничном региону и то у Видину, Монтану, Враци, Пернику и Ћустендилу, док је у српском пограничном региону планирано одржавање јавних дискусија у Бору, Зајечару, Нишу, Пироту и Врању.

"Youth Ride" је активност реализована у оквиру пројекта "Youth Riders" који спроводе Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб из Ниша у партнерству са организацијом Free Youth Center из Видина, као водећим партнером и Удружењем за локални развој Каменица, а кофинансира Европска унија преко Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Ова публикација је направљена уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.

Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.