Dezastre amintiri în comuna Negoi, jud Dolj

Inundatiile sunt procese de scurgere, in lungul albiilor raurilor, a unor cantitati mari de apa, care depasesc malurile naturale sau digurile si se revarsa in lunci, ocupand suprafete intinse de terenuri folosite de om.

         Astfel anul 2006 a fost pentru comunitatea oamenilor din Negoi unul devastator avand in vedere inundatiile ce s-au produs in lunile aprilie- mai cand apele Dunarii s-au revarsat si au inundat lunca si localitatile din vecinatate.

         In localitatea Negoi au fost inundate in jur de 369 de hectare de teren arabil. O buna parte din localnici nu au dorit sa isi pareseasca gospodariile si sa plece din calea apelor nelasandu-se induplecati de rugamintile si sfaturile jandarmilor.

         Drumul National 55 A a fost impracticabil, intre comunele Negoi si Rast, pe o distanta de 700 de metri, fluviul Dunarea  inaintand pe uscat, in Dolj, 10 km.

         Din cele 12 judete riverane Dunarii afectate de inundatii, cele mai multe persoane evacuate au fost din judetul Dolj - 8.787.

        Scoala si gradinita din Negoi au devenit depozit de alimente pentru sinistrati si loc de adapost pentru autoritatile implicate in gestionarea situatiei. Mentionamca satul a fost practic impatit in doua, Satul Vechi fiind cel mai afectat de inundatii-peste 50 de gospodarii afectate in totalitate.

  • Site Counter:594,620