Здравословно хранене по време на пандемия

Ученическият съвет на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ - Ботевград отбеляза Европейската седмица на общественото здраве в периода 11-15 май 2020 г., която за втора поредна година се провежда от Европейската асоциация по обществено здраве (EUPHA). Мотото на Седмицата „С обединени усилия за по-здрави общности“ е в контекста на световната пандемия от COVID-19. Целта на инициативата е да повиши осведомеността по важни теми на общественото здраве.

Влиянието на здравословния хранителен режим върху организма - Гимназия по икономика и търговия Вранье

Членовете на нашия Ученически парламент в съответствие с условията, наложени от настоящата ситуация, т.е. в онлайн часовете по готвене, с техния преподавател, гастроном Андрей Павлович, подготвиха презентация за влиянието на здравословната храна върху организма.

Нашата препоръка е и здравословна "салата от хаос", за която можете да прочетете рецептата тук, а също така можете да я приготвите.

Здравословна храна - УП от Бела Паланка

В разгара на пандемия е необходимо да се мисли за здравословна диета. Парламентаристите от гимназия „Никета Ремезиански“ от Бела Паланка успяха да съставят една презентация по темата за здравословната храна в нашия район. Презентацията беше предоставена на деца от училището чрез viber групи от класовете. Между другото, нашият регион е известен с градински чушки и добра баница, не само от бяло брашно, но и от елда, със спанак, сирене и други здравословни добавки, които имат положително въздействие върху организма и имунитета.

Здравословна храна - изследване на УП на гимназия "Светозар Маркович"

Ученическият парламент на гимназия „Светозар Маркович“ проведе проучване по темата „Здравословна храна“. Резултатът от изследването е презентация по тази тема.

Здравословна храна

Членовете на Ученическия парламент на земеделското училище „Радош Йованович Селя“ при условията, изисквани от настоящата ситуация, са напълно наясно с факта, че по-дългият престой у дома потенциално води до не толкова здравословни хранителни навици или дори до загуба на контрол в ситуацията с храната. Имайки това предвид, членовете на парламента подготвиха презентация за важността на баланса в човешкото тяло.

"Прости, вкусни и здравословни ястия" (Гимназия "Бора Станкович" Бор)

Това е сезонът на различни плодове, зеленчуци и здравословни храни, така че можем да приготвим интересни, бързи и вкусни ястия за себе си и нашите близки. Както посочихме по-рано, здравословната храна и приемът на витамини не са необходими само в периоди на заболяване, вируси и други лоши обстоятелства. Ако е възможно, това трябва да е част от ежедневното ни меню и нещо, което правим, за да укрепим здравето си.

Нашият ресторант за здравословна храна - икономическо и търговско училище Вранье

По време на реализирането на онлайн часовете нашият ученически парламент излезе с идеята да проектира свой собствен ресторант за здравословна храна. С помощта на учителя по английски те направиха презентация, която споделяме с вас.

Презентация

Здраво тяло, здрав ум

Ученическият парламент на гимназия „Светозар Маркович“ реши да проведе анкета по темата за здравословния начин на живот на нашите връстници. Надяваме се, че възможно най-много колеги ще попълнят анкетата, така че да имаме най-точните резултати.

Анкета

„Маса, пълна със здраве“ (Гимназия „Бора Станкович“ Бор)

Здравословната храна, витамините, различните плодови и зеленчукови напитки са много важни не само по времето на Корона и всички други вируси, но и за да може целият ни организъм да бъде пълен със здраве, сила, жизненост и енергия. В тази връзка ученици, представители на нашия парламент (и техният учител) се опитаха да представят кои здравословни храни са част от диетата им, които често обичат да хапват. В същото време етова е препоръка и покана за всеки да включи в менюто си нещо от нашето „меню“. Подарете си вкусна и здравословна храна! :)

Изкуството на храната и думите

Мислили ли сте за любимите си и здравословни ястия за закуска, обяд и вечеря? Разгледайте предложенията на членовете на парламента на Гимназията от Княжевац, „опаковани“ във форми за храна и още малки интересни неща за храната ..

Страници

  • Total Visitors: 218307