„Моят нов ритъм. Препоръки за адаптиране към нови обстоятелства“- ПМПГ Монтана

Всеки човек минава през различни етапи в живота си и среща трудности по пътя си. Но дори когато всичко, което ни се случва, изглежда като един голям хаос, никога не трябва да се предаваме и отказваме от мечтите и желанията си.
В крайна сметка (почти) всичко в живота е въпрос на гледна точка. И ако се опитате да бъдете оптимисти и да възприемате позитивно всичко, което светът ви предоставя, ще разберете, че мрачните облаци, които преди сте виждали, със сигурност ще ви се струват по-малко сиви и еднообразни.

,,Проклет двор” по времето на Корона

Иво Андрич - сръбският носител на Нобелова награда. За него се знае много. Но парламентът на земеделското училище „Радош Йованович Селя“ няма да ви занимава с това… Поне не засега… Сега ви представяме мислите на един от нашите членове относно концепцията на произведението на Андрич „Проклетият Двор “и времената, пред които сме изправени.

И накрая, вие имате видео на драматизацията на това произведение с може би най-великолепния актьорски състав, включително със Зоран Радмилович.

Домашното насилие по време на карантина

Ученическият парламент на гимназия „Светозар Маркович“ реши да проведе анкета по темата „Домашното насилие по време на карантина“, защото смятаме, че това е голям проблем, както казват експертите, тъй като хората прекарват много повече време заедно в подобни ситуации.

Изследване на домашното насилие

Отражението на COVID-19 на образованието и социалния живот

Пандемията ни доведе до голяма житейска промяна ... от реализирането на преподаването и ученето до мисленето кои аспекти на живота са най-засегнати от изолация и физическо дистанциране, особено в периода на израстване. Погледът и впечатленията на членовете на парламента на Техническото училище от Княжевац можете да видите в приложените текстове. Сред основните теми тук са влиянието на промените, опричинени от пандемията върху училищното образование и социалния живот.

„СЪС СИЛАТА НА ВОЛЯТА ЩЕ ПОБЕДИМ ИЗОЛАЦИЯТА“ (Гимназия „Бора Станкович“ Бор)

Новите условия и начин на живот, донесени от пандемията на вируса COVID-19, повлияха на предишните ни навици, начин на действие и живот. Не беше лесно и просто да се адаптираш и да издържаш на всички резки промени. На много хора им беше трудно да издържат на изолацията, на всички въведени ограничителни мерки, принудителна раздяла и усамотение, както и голямо количество време, прекарано „между четири стени“. Много е трудно и е голямо предизвикателство да му се противопоставим ... да запазим здравия разум, положителните мисли и жизнената енергия.

Домашна изолация

Характеристиките и препоръките за изолация в дома са подготвени за вас от членовете на ученическия парламент на Техническото училище от Княжевац. Промяната е голяма, но също така предоставя много възможности. Подобряване на работата с компютър, научаване на някои други неща, които ще ни трябват в живота, различно използване на свободното време и нови преживявания в онлайн комуникацията.

Живот по време на пандемия

Ученическият съвет на ППМГ Акад. проф. д-р Асен Златаров – Ботевград проведе дискусия на тема: “Какво ни учи животът по време на карантина"? Тази ситуация е рай за хората с богата фантазия, наивно мислене и конспиративни подозрения. В момента просто на всеки му е изгодно да вижда това, в което вярва и да го пропагандира на останалите. Малко хора имат времето и желанието да сверяват източници и да проверяват истинността на конкретни твърдения.

Дебат "Трябва ли да функционира УП в извънредно положение?" - ГПЧЕ, Видин

Ученическият парламент на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин проведе дебат на тема „Трябва ли да функционира Ученическия парламент в условията на извънредната ситуация?“

Утвърждаващите защитаваха тезата, че Ученическияъ парламент в условията на извънредната ситуация е задължен да продължи своята работа. Отрицаващите отстояваха тезата, че в условията на извънредната ситуация няма смисъл от Ученическия парламент и той трябва да спре да функционира.

„Музиката и нейната скрита сила“- ПМПГ Монтана

Ученическият съвет подготви и представи в Час на класа презентация на тема:„ Музиката и нейната скрита сила“. Целта на презентацията е да разкрие възможни средства за справяне в условията на криза и терапия за добро настроение. Надяваме се да заредим и Вас с позитивни мисли и енергия!

"Да преборим скуката от социалната изолация заедно, но отдалече"

Членовете на Ученическият съвет при ПМПГ – Монтана изработиха постер на тема: „ Да преборим скуката от социалната изолация заедно, но отдалече“, като представиха част от своите хобита и отправиха предизвикателства към своите съученици.

За много от нас е трудно да живеем в условията на социална изолация, но можем да преодолеем този период малко по-леко, ако се опитаме да не възприемаме изолацията като нещо лошо, а като възможност да си починем от социалното изтощение, да открием ново хоби или да се сближим със семейството си.

Страници

  • Total Visitors: 230931