ГПЧЕ Видин представя: Нина Добрев

Повечето любители на киното сигурно са чували за канадската актриса Нина Добрев, но вероятно малко знаят, че тя е с български корени. Нина или Николина Каменова Добрева е родена на 9 януари през 1989г. в София, столицата на България. Едва на двегодишна възраст тя емигрира със семейството си в Торонто. Нина учи в училище J. B. Tyrrell, където играе балет и художествена гимнастика и участва в джаз класове. По-късно учи в Академичното училище за изкуства Уексфорд  и в университета Райерсън в Торонто със специалност социология. През 2008 г.

ГПЧЕ Видин представя великата спортистка Стефка Костадинова

Стефка Георгиева Костадинова е българска спортистка, състезателка по лека атлетика. Олимпийска шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина.

Стефка Костадинова е родена на 25 март 1965 г. в Пловдив. Кариерата си започва с гимнастика и плуване. Учи в Средно спортно училище „Васил Левски“ в град Пловдив. В 7-и клас вече е „майстор на спорта“, а в 10-и клас скача 190 см.

ПГИ - гр. Перник празнува 11 юни - Ден на икономиста

Ученици от Ученическия съвет на ПГ по икономика - Перник изготвиха плакат в чест на 11 юни - Деня на икономиста.

На 11 юни в България се отбелязва Празникът на икономистите. Денят е обявен за професионален празник през 2005 г. с решение на Министерския съвет по повод 110-годишнината от създаването на Първото българско икономическо дружество през 1895 г. По-късно, през 1990 г., дружеството е преименувано на Съюз на икономистите в България. 

Всяка година този ден се чества като празник на Професионална гимназия по икономика - гр. Перник от всички нейни ученици и учители.

Бележити личности на град Монтана

   

Ученическият съвет при ПМПГ изработи постер с информация за бележити личности от град Монтана, защото те ни вдъхновяват със своите постижения и заслуги, и са получили международно признание за делата си.

Гордеем се с нашите съграждани!

9 юни- Международен ден на приятелството

Ученическият съвет при ПМПГ- Монтана отбеляза Международния ден на приятелството с презентация в електронния дневник на гимназията и беседа по темата  в Час на класа.

Приятелството е специален вид любов. Любов, която ни вдъхновява, прави ни по-добри, по-смели, по-истински. И все пак истински приятел трудно се намира, но когато го намериш, се убеждаваш, че по-голямо богатство от него няма!

Днешният ден на приятелството е прекрасен повод да благодарите на най-близките си приятели  и да им кажете, че ги обичате!

Георги Димитров и Мемориал на миньорския труд в Перник (ПГИ - гр. Перник)

Ученици от ПГИ - гр. Перник изготвиха презентация, чрез която да представят личността на Георги Димитров и Мемориала на миньорския труд, който е една от най-популярните забележителност в града.

Георги Димитров Михайлов е български политик, ръководител на Българската комунистическа партия (БКП) и председател на Коминтерна. 

Обект с национално значение в Община Ботевград

Паметник-костница на Ботевите четници вече със статут на обект с историческа и художествена ценност от национално значение С решение на Института за недвижимо културно наследство и със заповед от 13 април 2020 г. на Министерството на културата, на Паметник-костница на Ботевите четници в село Скравена е даден статут на обект с историческа и художествена ценност с категория “Национално значение“. Паметник-костница е описан в регистъра на обектите на нематериалното културно наследство в България. Това бе официално оповестено на традиционното честване на Деня на Ботев в село Скравена.

ПГИ - Перник чества 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България

Ученици от УС на ПГИ - Перник изготвиха презентация, чрез която да отдадат почит на 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България.

1 юни- Международен ден на детето

Ученическият съвет при ПМПГ- Монтана отбеляза 1 юни- Международен ден на детето с презентация в електронния дневник на гимназията. Този ден е най- слънчевият, най- веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на децата от целия свят.

Макар и с леко закъснение- Честит празник, малки, големи и още по- големи момичета и момчета!

"2 юни- Ден на Ботев и загиналите за свободата на България" ПМПГ Монтана

Днес, 2 юни 2020 година, се навършват 144 години от гибелта на големия български революционер. Нека на този ден да сведем глави в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и всички загинали за свободата на България!

България помни и почита своите герои!

Страници

  • Total Visitors: 209306