Școala ”Dr. Petar Beron”-Montana

Adresă:3400 oraș Montana, str. Aleksandar Batemberg nr. 48

Tel: 096 303 305

E-mail: tretoou@abv.bg

www.tretoou.com
 

Școala Primară nr. III ” Dr. Petar Beron” a fost înființată în anul 1962. Inițial elevii învățau în clădirea Liceului Politehnic.

În anul 1968 a fost  inaugurată noua clădire a școlii.

În anul 1981  a fost deschis un corp suplimentar de învățământ la construcția căruia au ajutat foarte mulți părinți prin muncă voluntară.

În anul 1993 școala acceptă numele Dr. Petar Beron. 

În anul 2005 este deschis primul laborator de informatică i-clasă, iar în 2006 și cel de-al doilea. În anul de învățământ 2010/2011 ambele laboratoare sunt în totalitate echipate.

În anul 2006-2007 a fost efectuată reabilitarea totală a corpului pentru învățământ, sălii mari de sport și a fost realizat un model arhitectural accesibil. În acest fel școala a dobândit un aspect european.

În anul 2006 a fost creată și emblema școlii, care mai târziu este inclusă ca parte a uniformei școlii.

În anul 2009 au fost introduse uniforme școlare, care reprezintă un simbol al școlii, reprezentând un semn de apartenență la comunitatea de învățământ.

În anul 2011 a fost creat website-ul  școlii.

Școala nr. III ” Dr. Petar Beron” – Montana este o școală cu tradiție, care oferă startul în viață nu numai elevilor, dar și profesorilor în carierea lor profesională. Calitatea învățământului este o prioritate  în munca colectivului  ambițios. De la înființare până astăzi, școala noastră formează și educă generație după generație, investind  cunoștințele si energia spirituală pe care absolvenții noștri o transmit mai departe.

Echipa de conducere este formată dintr-un director și un director adjunct.

Personalul pedagogic este format din specialiști pedagogi care lucrează cu elevii din clasele I-VIII. În fiecare an, aceștia primesc calificări suplimentare referitoare la activitatea de îmbunătățire a metodologiei de formare și de dezvoltare a unui număr de activități extracurriculare prin proiecte. Noi, echipa Școlii nr III "Dr. Peter Beron" - Montana lucrăm cu ambiție pentru ca elevii noștri șă obțină o pregătire excelentă, pentru a deveni persoane creatoare de cunoștințe, capabile și inventive.

Apropiindu-ne cu răbdarea și respectul necesar pentru personalitatea fiecărui elev, avem grijă de întreaga lui dezvoltare fizică și spirituală.

În acest an, școala a fost inclusă în proiectul ” Rețeaua de școli sigure”. Proiectul are ca scop crearea unui model de siguranță în școlile din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria (județul Dolj România; districtele Vidin și Montana Bulgaria). În fiecare școală inclusă în proiect au fost înființate cluburi de voluntari, formate din elevi din clasele a șasea și a șaptea. Activitățile lor vizează dezvoltarea competențelor civice și abilităților de acțiune în caz de dezastre, accidente și catastrofe, precum și prevenția, reducerea riscurilor în cazul unor dezastre și situații de urgență la școală.

Participanții la Clubul "Tânăr salvator" din cadrul Școlii "Petar Beron" din Montana vor beneficia de experiența Serviciului Regional pentru Protecția împotriva Incendiilor și Protecția Populației și vor împărtăși practicile pe site-ul proiectului.

 

  • Site Counter:594,605