Пројекат

Пројекат Регион партиципациjе младих има за циљ да створи модел активних и кооперативних тела студентске самоуправе (парламенти), да их обједини у прекограничној мрежи од 12 таквих парламената широм пограничне регије, да побољша њихов капацитет и пружи им са методологијом, одговарајућом инфраструктуром (веб алати), техничким могућностима и практичним вештинама за развој иницијатива за умрежавање младих.

Пројекат се финансира из програма прекограничне сарадње ИНТЕРРЕГ-ИПА Бугарска - Србија.

Дан ђачке самоуправе у ГПЧЕ - Видин

У Гимназији „Јордан Радичков“ у Видину, уз активно учешће ученика, традиционално је обележен Дан самоуправе 9. маја 2022. године. Током овог дана преузимали су различите улоге – једни су били наставници и подучавали своје другове из разреда, док су други заузимали положаје у администрацији и руководству школе. На пример, Мартин Стефанов из 11.А је био директор, Александра Бојанова из 9.Б разреда је била заменик директора, Велислав Бенков из 11.Б је био секретар, а Раја Малинова из 11.А разреда је била библиотекар.

Хуманитарна акција од срца срцу „За Даницу Јањић“

06.04.2022 Ученички парламент Економско-трговинске школе  организовао је хуманитарну акцију како би се прикупила новчана средства за ученицу врањске Гимназије Даницу Јањић.
Акција је организована у холу школе где је организована продаја божићног жита и бадњака.
У исто време, организован је и хуманитарни фудбалски турнир на којем су учествовали поред наших ученика и ученици из врањске Гимназије. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун фондације Буди хуман за Даницу Јањић. 

Информација са Ђачког парламента при ГПЧЕ – Видин

31.03.2022 У периоду јануар-март 2022. године чланови УП су поново били активни и узели учешће у неким значајним датумима календара празника. На пример, израдом плаката, који су постављени на истакнута места у школи, обележен је Дан ружичасте мајице и Дан љубави – фебруар. Касније су студенти УП-а помогли у прикупљању неопходне одеће и материјала за украјинске избеглице у граду, које су поклонили локалном бугарском Црвеном крсту.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

17.02.2022 Пригодним перформансом у школском дворишту, уз придржавање свих мера заштите, обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Ученици су припремили интересантан програм који су могли да виде и наши  гости – мигранти који су дошли организовано да присуствују овом лепом догађају.

Парламент у Књажевцу учествовао у две мобилности

14.03.2022 Ученички парламент Књажевачке Техничке школе је у претходном периоду поред редовних састанака и тема којима се бавио на нивоу школе учествовао у још једном занимљивом пројекту на тему интеркултуралности. Учествовало је 8 ученика – чланова парламента и 2 наставика – руководилац парламента и стручни сарадник.

Нова понуда за обуку

ЕВРОПСКИ ФОРУМ МЛАДИХ ЛИДЕРА
24 - 27 април 2022 | Катовице, Пољска
4-дневна хибридна конференција у Катовицама, Пољска за младе европске лидере из ЕУ и суседних земаља са панел дискусијама и тематским сесијама о различитим важним аспектима европске сарадње младих.

Организатор: пољски НА за програме Еразмус+ и Европског корпуса солидарности (Национална агенција)

Ова активност је за учеснике из: Руске Федерације, земаља Источног партнерства, земаља Еразмус+: Млади у акцији Програма, земаља Западног Балкана

ПМПГ- Монтана прославила 23.02.2022. -Дан на розе мајици.

23.02.2022 Савет ученика ПМПГ-Монтана у оквиру Програма превенције насиља у школи покренуо је и промовисао одржавање још једну годину дана 23.02.2022. Дан ружичастих мајица.

Pages

  • Total Visitors: 233772