ГПЧЕ Видин представя: Нина Добрев

Повечето любители на киното сигурно са чували за канадската актриса Нина Добрев, но вероятно малко знаят, че тя е с български корени. Нина или Николина Каменова Добрева е родена на 9 януари през 1989г. в София, столицата на България. Едва на двегодишна възраст тя емигрира със семейството си в Торонто. Нина учи в училище J. B. Tyrrell, където играе балет и художествена гимнастика и участва в джаз класове. По-късно учи в Академичното училище за изкуства Уексфорд  и в университета Райерсън в Торонто със специалност социология. През 2008 г. прекратява ученето, за да се съсредоточи върху актьорската си кариера. Добрев взима уроци по актьорско майсторство в студио Армстронг в Торонто.

Кариерата на Добрев започва като модел и с участия в реклами, а впоследствие започва да се явява и на прослушвания за различни роли в киното и телевизията. Нина се е снимала в доста филми и музикални клипове, а най-значимото й участие е в свръхестествения сериал „Дневниците на вампира“, където тя играе ролята на главната героиня Елена Гилберт. Българката е трикратна носителка на награда „Изборът на публиката“.

Нина е известна с любовта си към животните и с благородните каузи, които подкрепя в тяхна защита. Тя насърчава осиновяването на домашни любимци и дава пример с кучето си, което също е спасила от приют. Последната й кауза бе призив към своите последователи да дарят в подкрепа на Австралия и пожарите там от началото на 2020г.

Нина Добрев е необвързана и концентрирана изцяло над кариерата си. В немалко видеа можем да я чуем да говори на български език и да казва, че се гордее с това, че е българка. А ние също можем да се похвалим и да бъдем горди с нашата холивудска звезда.

  • Total Visitors: 218035