За проекта

Проект "Регион на младежкото участие" има за цел създаването на модел на активни и сътрудничещи си ученически органи на самоуправление (парламенти), да ги обедини в трансгранична мрежа от 12 такива парламента в целия българо-сръбски граничен регион, да подобри техния капацитет и да им осигури методология, подходяща инфраструктура ( уеб-инструменти), технически възможности и практически умения за разработване на младежки мрежови инициативи.

Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG-IPA България – Сърбия.

Ден на ученическото самоуправление в ГПЧЕ - Видин

На 09-ти май 2022г. в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ гр. Видин бе отбелязан Денят на самоуправлението по традиция с активното участие на учениците. През този ден те влязоха в различни роли – някои бяха учители и преподаваха на съучениците си, а други заеха длъжности от администрациятаи ръководството на училището. Така например Мартин Стефанов от 11.А бе директор, заместник директор бе Александра Боянова от 9.В клас, в ролята на секретар бе Велислав Бенков от 11.В, а библиотекар – Рая Малинова от 11.А клас.

Международен младежки фестивал - 3-6 юни

11.05.2022 Екипът на Общинско предприятие „Младежки център Пловдив" има удоволствието да Ви покани да се присъедините към  Международния младежки фестивал, който ще се проведе в периода 3 и 6 юни 2022 г. в град Пловдив.   Събитието е отворено за представители на институции, младежки центрове и организации, осъществяващи дейности в областта на младежта. 

Хуманитарна акция от сърце "За Даница Янич"

06.04.2022 Ученическият парламент на Гимназията по икономика и търговия организира хуманитарна акция за събиране на средства за ученичката от гимназията в Враня Даница Янич.
Акцията беше организирана в салона на училището, където беше организирана продажба на коледно жито за Бъдни вечер.
В същото време беше организиран и хуманитарен футболен турнир, в който освен наши ученици участваха и ученици от Вранячката гимназия. Всички събрани пари ще бъдат внесени по сметката на фондация „Бъди хуманен“ за Даница Янич.

Информация от Ученически парламент към ГПЧЕ - Видин

31.03.2022 През периода януари-март 2022 година членовете на УП отново проявиха активност и се включваха в някои по-важни дати от празничния календар. Така например чрез изготвяне на плакати, които бяха поставени на видни места в училището, бяха отбелязани Денят на розовата фланелка и Деня на любовта- февруари месец. По-късно учениците от УП съдействаха за събиране на необходими дрехи и материали за украинските бежанци в града, които предоставиха на местния Български червен кръст.

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ

26.03.2022 Асоциация „Голям Брат Голяма Сестра – България“ от Пловдив кани ученици от цялата страна с интерес и/или опит в ученическото самоуправление да вземат участие в НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ, която ще се проведе на 15 и 16 април 2022 г. в Пловдив.

Желаещите да вземат участие в срещата могат да попълнят заявката тук  до 31 март 2022 г.

Парламентът в Княжевац участва в две мобилности

14.03.2022 През предходния период учениците от техникума в Княжевец провеждаха редовни срещи и участваха в друг интересен проект по интеркултурализъм. В него взеха участие 8 ученика – членове на ученическия парламент и 2-ма ментори – ръководителя на парламента и професионален сътрудник. Дейностите включваха и ученическа мобилност – една група ученици от нашето училище бяха в Лесковац, а друга в Лучаним, където имаха възможност да участват в уъркшопи.

Нова оферта за обучение

ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ НА МЛАДИТЕ ЛИДЕРИ
24 - 27 април 2022 г. | Катовице, Полша
4-дневна хибридна конференция в Катовице, Полша за млади европейски лидери от ЕС и съседните страни с панелни дискусии и тематични сесии по различни важни аспекти на европейското младежко сътрудничество.

Организатор: полскара НА на програмите Еразъм+ и Европейския корпус за солидарност (Национална агенция)

Тази дейност е за участници от: Руската федерация, страните от Източното партньорство, Еразъм+,: Страните по програмата „Младежта в действие“, страните от Западните Балкани

Страници

  • Total Visitors: 231227